Студијска посета у оквиру програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“

0

Фонд „Европски послови“ АП Војводине у оквиру програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, у периоду од 14-17. септембра 2017. године, организовао је студијско путовање у Шибенско–книнску жупанију Републике Хрватске.

Основни циљ Програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове’’ је упознавање са ЕУ процесима и регионалним политикама, као и са значајем и могућностима приступања европским фондовима. Програм пружа детаљне информације о широком спектру расположивих ЕУ фондова и програма којима се финансирају пројекти у различитим областима. Поред представника Фонда, учесници студијског путовања били су полазници треће генерације Програма који се одржава у сарадњи са Економским факултетом из Суботице, а који чине представници локалних самоуправа, јавних и јавно-комуналних предузећа, запослени у покрајинским институцијама и представници цивилног сектора са територије АП Војводине. Општину Кула у овом програму представља Драгана Жекић из Канцеларије за локални економски развој.

Према њеним речима акценат посете био је упознавање и обилазак реализованих ЕУ пројеката уз размену искустава на већ реализованим ЕУ пројектима. –- Разговарано је и на тему писања заједничких пројеката с којима би се аплицирало пред ЕУ фондовима, а са посебним освртом на програме Дунавски транснационални програм (ДТП) и Креативна Европа – каже Драгана Жекић.

Поделите

Оставите одговор