Studijska poseta u okviru programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“

0

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine u okviru programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“, u periodu od 14-17. septembra 2017. godine, organizovao je studijsko putovanje u Šibensko–kninsku županiju Republike Hrvatske.

Osnovni cilj Programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove’’ je upoznavanje sa EU procesima i regionalnim politikama, kao i sa značajem i mogućnostima pristupanja evropskim fondovima. Program pruža detaljne informacije o širokom spektru raspoloživih EU fondova i programa kojima se finansiraju projekti u različitim oblastima. Pored predstavnika Fonda, učesnici studijskog putovanja bili su polaznici treće generacije Programa koji se održava u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Subotice, a koji čine predstavnici lokalnih samouprava, javnih i javno-komunalnih preduzeća, zaposleni u pokrajinskim institucijama i predstavnici civilnog sektora sa teritorije AP Vojvodine. Opštinu Kula u ovom programu predstavlja Dragana Žekić iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Prema njenim rečima akcenat posete bio je upoznavanje i obilazak realizovanih EU projekata uz razmenu iskustava na već realizovanim EU projektima. –- Razgovarano je i na temu pisanja zajedničkih projekata s kojima bi se apliciralo pred EU fondovima, a sa posebnim osvrtom na programe Dunavski transnacionalni program (DTP) i Kreativna Evropa – kaže Dragana Žekić.

Podelite

Ostavite odgovor