У понедељак изложба у кулској галерији

0

У Ликовној галерији Културног центра у Кули у понедељак ће бити отворена самостална изложба фотографија Рајка Р. Каришића из Београда под називом „Морске импресије“.

Представљене фотографије су изразито пиктуралне, као да су пред нама апстрактне слике које асоцирају на необичне пејзаже. У њима доминирају игра бојом, светлошћу и тонова. Уметник проналази инспирацију у фотографисању дрвених напуштених лађа извучених на обалу варошице Јерисос код полуострва Свете Горе у Грчкој. Рајко Каришић је пажљиво загледан у свет око себе , он воли све што га окружује и види лепоту у сваком чак и у наизглед обичном детаљу и ту открива естетско богатство и разноврсноврсност. Слика пужиће, алге , сунђере и др. плодове мора , зарђале клинове, ољуштене боје, начете даске на коритима бродића и са својом уметничком сензибилношћу транспонује их у своје фотографске слике, рекла је о Каришићевој изложби кустоскиња и дипломирана историчарка уметности Бранка Милутиновић.

Изложба фотографија под називом „Морске импресије“ ће у Галерији у Кули у понедељак бити отворена у 19 сати, а отвориће је сам аутор Рајко Р. Каришић.

izlozba_1

Поделите

Коментари су затворени.