„Druga šansa“ – Upis odraslih bez osnovne škole

0

O.Š. „Petefi brigada“ Kula i ove godine realizuje projekat „Druga šansa“ – Funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih Upis  je u toku. Zainteresovani kandidati iz svih naselja opštine Kula mogu da se prijave Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Sivcu i Kuli, ili u školu „Petefi brigada“ (723-944) u kojoj će dobiti sva obaveštenja. Uslov: najmanje 15 godina starosti.

Odrasli polaznici bez osnovne škole imaju priliku da besplatno i po prilagođenom programu, steknu dve diplome:  diplomu završene osnovne škole, ali i diplomu o stručnoj obučenosti za određena zanimanja. Nastavni program se realizuje u 2 ciklusa: drugi ciklus (V-VI razred) i treći ciklus (VII-VIII razred). Nastava počinje polovinom oktobra i završava se početkom aprila naredne godine, uz mesec dana zimskog raspusta. Putni troškovi  i organizovan prevoz su obezbeđeni, a nastava – prilagođena meri i iskustvu odraslog čoveka, traje oko dva sata u večernjim satima.

Polaznici mlađi od 17 godina po završetku osnovne škole imaju šansu da nastave srednje škole redovno, a stariji vanredno i besplatno.

Podelite

Komentari su zatvoreni.