„Друга шанса“ – Упис одраслих без основне школе

0

О.Ш. „Петефи бригада“ Кула и ове године реализује пројекат „Друга шанса“ – Функционално основно образовање одраслих Упис  је у току. Заинтересовани кандидати из свих насеља општине Кула могу да се пријаве Националној служби за запошљавање у Сивцу и Кули, или у школу „Петефи бригада“ (723-944) у којој ће добити сва обавештења. Услов: најмање 15 година старости.

Одрасли полазници без основне школе имају прилику да бесплатно и по прилагођеном програму, стекну две дипломе:  диплому завршене основне школе, али и диплому о стручној обучености за одређена занимања. Наставни програм се реализује у 2 циклуса: други циклус (V-VI разред) и трећи циклус (VII-VIII разред). Настава почиње половином октобра и завршава се почетком априла наредне године, уз месец дана зимског распуста. Путни трошкови  и организован превоз су обезбеђени, а настава – прилагођена мери и искуству одраслог човека, траје око два сата у вечерњим сатима.

Полазници млађи од 17 година по завршетку основне школе имају шансу да наставе средње школе редовно, а старији ванредно и бесплатно.

Поделите

Коментари су затворени.