Омладинска репрезентација Србије дочекује Украјину на стадиону у Кули

0

У суботу, 2. септембра 2017. године, на стадиону „Милан Средановић“ у Кули одиграће се утакмица омладинских репрезентација (до 19 година) Србија – Украјина.

Утакмица ће бити одиграна у оквиру меморијалног турнира Стеван „Ћеле“ Вилотић. Организација утакмице је у надлежности ФК „Хајдук Јуниор“ уз подршку Фудбалског савеза Србије и под покровитељством Општине Кула.

Стеван Ћеле Вилотић, чувени тренер и фудбалски педагог, рођен је 15. септембра 1925. године у Шапцу. Вилотић је у два наврата био тренер Партизана. Најпре у сезони 1967/68, тачније од јула 1967. па све до јесени исте године, а затим и у сезони 1969/70, тачније од почетка сезоне па до 30.11.1969.

Ипак, највише је запамћен по свом стручном и педагошком раду, јер је учествовао у формирању многих младих фудбалера који су касније постали асови југословенског фудбала. Чувена „чилеанска“ генерација која је 1987. постала првак света (Мијатовић, Петрић, Шукер, Просинечки, Лековић…) његово је дело, које је тренер Мирко Јозић касније надградио. Чика Ћеле Вилотић је током 1978. године био и в.д. селектора фудбалске репрезентације Југославије.

Стеван Вилотић је преминуо 27. јуна 1989. године у Београду. Њему у част у Суботици се већ годинама одржава Меморијални турнир „Стеван Ћеле Вилотић“, на којем учествују омладинске репрезентације.

Поделите

Коментари су затворени.