У току радови на адаптацији и реконструкцији средње економске школе у Кули

0

Председник општине Кула Перица Видекањић и председник СО Кула Велибор Милојичић обишли су радове на адаптацији и реконструкцији средње економске школе у Кули. Радови се ближе крају, а пројекат вредан 18 милиона динара финансирају заједно Општина Кула и покрајинска Влада.

DSC02798
Након завршетка грађевинских радова и техничког опремања новог крила биће повећан капацитет и омогућено извођење наставе у једној смени чиме ће се додатно побољшати квалитет рада.

Изолациони радови у унутрашњости објекта и на спољашњим зидовима зграде допринеће високој енергетској ефикасности објекта са уштедама и до 30 процената. Тренутно су у току радови на уређењу фасаде.

Одмах након завршетка адаптације економске школе, кренуће радови на проширењу капацитета котларнице вредни додатних милион и две стотине хиљада динара.
DSC02814

Економска школа у Кули основана је 1960. године, а о њеном угледу и традицији сведочи и податак да преко седамдесет процената ученика на наставу путује из села општине Кула, али и из суседних општина. Од ове школске године услови за наставу биће значајно побољшани.

Поделите

Коментари су затворени.