Izgradnja sportske hale u Sivcu gotova do kraja 2017. – Vrednost radova 82 miliona dinara

0

Izgradnja sportske hale u Sivcu, što je jedna od najvećih investicija u opštini Kula vredna 82 miliona dinara, teče po planu, kaže Velibor Milojičić, predsednik Skupštine Opštine Kula.

Radovi teku punom parom i završetak se planira krajem oktobra, pa će sportisti, uključujući i lokalni rukometni klub, uskoro dobiti adekvatan prostor za trening i takmičenja, prenosi sajt Opštine Kula.

Takođe, hala će se moći koristiti za razna kulturna dešavanja. U sali će biti između 350 i 400 mesta, a prvenstveno se vodilo računa o tome da sala bude funkcionalna i sa niskim troškovima kasnijeg korišćenja.

Opština Kula ovu investiciju u potpunosti realizuje iz sopstvenih budžetskih sredstava. Budući sportski centar nalazi se u širem centru grada u neposrednoj blizini fudbalskog stadiona.

O potrebi izgradnje sportskog centra u Sivcu, koji je sa preko osam hiljada stanovnika najveće selo u Vojvodini, govori se već dugo, a od više ponuđenih idejnih rešenja opština se opredelila za projekat
višenamenskog i energetski efikasnog objekta.

– Mi smo mogli da napravimo za godinu dana i za oko 100 hiljada evra ovde balon salu, ali smo se ipak opredelili da napravimo nešto kvalitetnije i dugovečnije – naveo je Milojičić.

Rok za završetak građevinskih radova je kraj oktobra, a do kraja godine biće završeni i svi zanatski radovi. Opština je odlučila da ovu investiciju u potpunosti realizuje iz sopstvenih budžetskih sredstava. Budući sportski centar nalazi se u širem centru Sivca u neposrednoj blizini fudbalskog stadiona.

Izvor: eKapija

Podelite

Komentari su zatvoreni.