Изградња спортске хале у Сивцу готова до краја 2017. – Вредност радова 82 милиона динара

0

Изградња спортске хале у Сивцу, што је једна од највећих инвестиција у општини Кула вредна 82 милиона динара, тече по плану, каже Велибор Милојичић, председник Скупштине Општине Кула.

Радови теку пуном паром и завршетак се планира крајем октобра, па ће спортисти, укључујући и локални рукометни клуб, ускоро добити адекватан простор за тренинг и такмичења, преноси сајт Општине Кула.

Такође, хала ће се моћи користити за разна културна дешавања. У сали ће бити између 350 и 400 места, а првенствено се водило рачуна о томе да сала буде функционална и са ниским трошковима каснијег коришћења.

Општина Кула ову инвестицију у потпуности реализује из сопствених буџетских средстава. Будући спортски центар налази се у ширем центру града у непосредној близини фудбалског стадиона.

О потреби изградње спортског центра у Сивцу, који је са преко осам хиљада становника највеће село у Војводини, говори се већ дуго, а од више понуђених идејних решења општина се определила за пројекат
вишенаменског и енергетски ефикасног објекта.

– Ми смо могли да направимо за годину дана и за око 100 хиљада евра овде балон салу, али смо се ипак определили да направимо нешто квалитетније и дуговечније – навео је Милојичић.

Рок за завршетак грађевинских радова је крај октобра, а до краја године биће завршени и сви занатски радови. Општина је одлучила да ову инвестицију у потпуности реализује из сопствених буџетских средстава. Будући спортски центар налази се у ширем центру Сивца у непосредној близини фудбалског стадиона.

Извор: еКапија

Поделите

Коментари су затворени.