Одржани „Дани Крстурске паприке“

0

На традиционалној манифестацији „Дани крстурске паприке“ у Руском Крстуру која је одржана овог викенда по шести пут, посетиоци су могли да уживају у богатом програму.

4

Ова манифестација представља не само важан пољопривредни, већ и туристички, привредни и културни догађај.

vest5a
Организатори приредбе Удружење паприкара „Капсикум анум” и Коњички клуб у Руском Крстуру окупили су произвођаче паприке из више места у Србији и из мађарског града Калоча. Оба дана у центру Руског Крстура предузетници на око стотину тезги су продавали првенствено паприку, али и другу разноврсну робу. У Руском Крстуру се паприка гаји на 350 хектара и целокупна површина се налази под заливним системом, па суша не погађа ово поврће.

vest5
У селу које је осим по узгоју паприке познато по љубави према коњима, недеља је била резервисана за касачке трке, ревију парадних запрега, доделе награда и дечије игре. Током оба дана манифестације у вечерњим часовима посетиоци су могли да уживају у дружењу уз музички програм.

1

Манифестацију Дани крстурске паприке подржали су Општина Кула и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине.

Резултати трка: 

I. ТРКА:
1. Рајић Р.
2. Матејић П.
3. Станић Ј.
4. Војновић С.

II. ТРКА:
1. Сокола Л.
2. Матејић П.
3. Бајић Л.
4. Урошев С.

III. ТРКА:
1. Секе Р.
2. Тасић М.
3. Секе Р.

vest10a

Поделите

Коментари су затворени.