Јавни конкурс за учешће у бесплатној обуци „ Подршка развоју извозних капацитета агробизнис компанија у Републици Србији“

0

Јавни конкурс за учешће у бесплатној обуци „ Подршка развоју извозних капацитета агробизнис компанија у Републици Србији“

Предмет конкурса: избор агробизнис компанија/задруга/удружења произвођача чији ће представници учествовати у програму обуке који има за циљ развој постојећих и даље унапређење извозних капацитета.

Област јавног конкурса: развој пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Општи циљ јавног конкурса: унапређење извозних потенцијала агробизних сектора у Републици Србији са циљем даљег побољшања спољнотрговинског биланса у сектору пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Приоритетне тематске области у оквиру тренинг програма су:
• унапређење пословања и извозних перформанси агробизнис компанија;
• извозна стратегија и приступ новим тржиштима;
• анализа понуде и потражње;
• законска регулатива, прописи и захтеви за извоз производа на инострана тржишта;
• развој нових производа;
• стратегија пословног преговарања;
• стандарди квалитета и сертификовање;
• маркетинг, брендирање производа, дизајн, паковање и обележавање.

Општи услови учешћа: учесници тренинга могу бити представници извозно орјентисаних компанија/задруга/удружења произвођача регистрованих на подручју Републике Србије и уписаних у Агенцији за привредне регистре који се баве производњом и прерадом воћа, поврћа, меса и млека.

Општи подаци о тренинг програму:
1. тренинг програм је део активности у оквиру пројекта „Помоћ за трговину – подршка развоју производних капацитета агроиндустријског сектора у Србији“ који финансира Влада Руске Федерације, а који имплементира Програм за развој Уједињених нација (УНДП);
2. планирано је одржавање 10 дводневних обука у периоду септембар – новембар 2017;
3. планирано је учешће 20 учесника у оквиру једне дводневне обуке, 200 учесника укупно за целокупан програм обуке;
4. након завршетка програма, биће одабрано до 10 најбољих компанија којима ће пројекат обезбедити стручну консултантску помоћ у погледу сертификовања и увођења међународно признатих стандарда квалитета. Компаније ће саме финансирати неопходне инфраструктурне промене.

Пријављивање на конкурс: попуњен упитник (у прилогу овог позива) потребно је послати на електронску адресу milica.tosic@undp.org најкасније до 1. септембра 2017. године.

Тренинг за изабране кандидате ће бити бесплатан.

Поделите

Коментари су затворени.