Малограђанска свадба“ позоришта из Црвенке најбоља представа на „Фестивалу у Требињу

0

Представа „Малограђанска свадба“ Пожоришта „Стеван Сремац“ из Црвенке, према оцени стручног жирија и жирија публике, најбоља је на овогодишњем, 60. „Фестивалу фестивала“ који је ноћас завршен у Требињу. „Малограђанска свадба“ освојила је четири „Златне маске“ и то – за најбољу представу у целини, за најбољу режију „Златна маска“ припала је редитељу Радоју Чупићу, за најбољу колективну игру, енергију и прецизност, као и награду жирија публике.
Награда за најбољу главну женску улогу припала је Јовани Петровић за улогу Милице у представи „Драги тата“ Студија глумца – Театра 011 из Београда. Златна маска за најбољег глумца припала је Жељку Милошевићу за улогу у представи „Писац породичне историје“ Градског позоришта Требиње. У Требињу је остала и „Златна маска“ за најбољу епизодну женску улогу, а припала је Весни Ђурић, за улогу у представи „Писац породичне историје“. „Златна маска“ за најбољу епизодну мушку улогу припала је Владимиру Јоргићу за улогу у представи „Драги тата“. Награда за најбољу костимографију додељена је ансамблу представе „Посљедња породица“ Театра „Федра“ из Бугојног. Жири је тексту представе „Посљедња породица“ доделио и специјалну награду за духовит коментар балканске стварности.
Стручни жири није доделио награду за најбољу сценографију, као ни награду за ауторску музику које није ни било на овогодишњем „Фестивалу фестивала“. Жири публике 60. „Фестивала фестивала“ чинили су Љиљана Перовић, Божидар Стајчић, Симана Прелевић, Драган Живанић и Ведрана Јокановић, док је стручни жири радио у саставу редитељ Егон Савин, театролог Љиљана Чекић и глумац Мугдим Авдагић.

Поделите

Коментари су затворени.