Одраслима уручено и 97. сведочанство о завршеној основној школи

0

У ОШ „Петефи бригада“ Кула, одраслим полазницима уручено је и 97.сведочанство о завршеној основној школи. Ова школа већ пет године реализује Функционално основно образовање одраслих (пројекат познат под називом Друга шанса).

И ове године, половином октобра, почеће настава за основно образовање одраслих. Упис је у току. Заинтересовани кандидати из свих насеља општине Кула могу да се пријаве Националној служби за запошљавање у Сивцу и Кули, или у школу „Петефи бригада“ (723-944) у којој ће добити сва обавештења. Услов: најмање 15 година старости.

Одрасли полазници без основне школе имају прилику да бесплатно и по прилагођеном програму, стекну две дипломе: диплому завршене основне школе, али и диплому о стручној обучености за одређена занимања. Наставни програм се реализује у 3 циклуса: први циклус (I-IV разред), други циклус (V-VI разред) и трећи циклус (VII-VIII разред). Настава почиње половином октобра и завршава се почетком априла наредне године, уз месец дана зимског распуста. Путни трошкови и организован превоз су обезбеђени, а настава – прилагођена мери и искуству одраслог човека, траје око два сата у вечерњим сатима.

Полазници млађи од 17 година по завршетку основне школе имају шансу да наставе средње школе редовно, а старији ванредно и бесплатно.

Поделите

Коментари су затворени.