Отворен 59. Републички фестивал аматерских позоришта Србије

0

Изложбом слика Шандора Керекеша, која је отворена у Ликовној галерији, паљењем фестивалске ватре и подизањем на јарбол фестивалске заставе у петак је у Кули почео 59. Републички фестивал аматерских позоришта Србије. Фестивал је отворио Верољуб Арсић, председник Савеза аматера Србије и потпредседник Народне скупштине Републике Србије. Поздрав фестивалу упутила је и наша позната глумица Ана Софреновић, као и председник Скупштине општине Кула Велибор Милојичић у име локалне самоуправе.

s2

Фестивалску ватру запалила је глумица из Куле Ксенија Вукореп, а заставу на јарбол је подигао Бранислав Ковић, глумац из Богатића.

Првог дана Фестивала публици су се представили аматери из Мачванског Прњавора који су одиграли представу „Сироти мали хрчки“, коју је на основу текста Гордана Михића режирао Иван Томашевић. Награду жирија публике za за глумца вечери добио је Зоран Калабић за улогу председника владе.

У суботу су на сцену изашли драмски аматери Театра 011 из Београда. Они су одиграли представу „Драги тата“ Мелене Богавац у режији Наташе Радоњић. Жири публике је одлучио да награду за глумицу вечери добије Јована Петровић за улогу Милице.

s4

Синоћ су се публици представили црвеначки драмски аматери који су одиграли представу Бертолта Брехта „Малограђанска свадба“, коју је режирао Радоје Чупић. Награду жирија публике за глумца, односно глумицу вечери добила је Гордана Мештер за улогу Жене.

На програму четвртог дана Фестивала, вечерас ће на сцену изаћи драмски аматери Театра „Гимназијалац“ из Лебана. Они ће одиграти представу „Животињска фарма“ Џорџа Орвела у режији Душана Благојевића.

Поделите

Коментари су затворени.