Републички фестивал аматерских позоришта Србије

0

Од 16. до 24. јуна у Кули ће бити одржан 59. Републички фестивал аматерских позоришта Србије. Према програму отварања фестивала, у петак, 16. јуна, у 19 часова, у Ликовној галерији ће бити отворена изложба слика Шандора Керекеша, у 19 сати и 30 минута биће обављено паљење фестивалске ватре и подизање на јарбол фестивалске заставе, у 19 и 50 минута Фестивал ће у сали Позоришта отворити наша позната глумица Ана Софреновић.

У такмичарском делу публика ће имати прилику да погледа осам представа које су припремили драмски аматери из Мачванског Прњавора, Београда, Црвенке, Куле, Крушчића, Лебана, Велике Плане и Раче.

Првог дана на сцену излазе драмски аматери Позоришта „Прњавор“ из Мачванког Прњавора. Они ће одиграти представу „Сироти мали хрчки“ Гордана Михића коју је режирао Иван Томашевић.

У суботу, 17. јуна публици ће се представити драмски аматери „Театра 011“ из Београда, који ће одиграти представу „Драги тата“ Милана Богавца, у режији Наташе Радоњић. Црвеначки драмски аматери ће у недељу, 18. јуна одиграти представу Бертолда Брехта „Малограђанска свадба“ коју је режирао Радоје Чупић. Драмски аматери Театра „Гимназијалац“ из Лебана ће у понедељак, 19. јуна  одиграти представу „Животињска фарма“ Џорџа Орвела, у режији Душана Благојевића. Културно уметничко друштво Крушчић – Драмски студио „Луча“ одиграће у уторак, 20. јуна представу Виде Огњеновић „Кањош Мацедоновић“ коју је режирао Дејан Цицмиловић. Центар за културу из Велика Плана – Аматерско позориште „Масука“ представиће се, у среду, 21. јуна остварењем „Виа Долорес“, коју је на основу текста Дејана Петковића режирао Милош Јагодић. Аматери Позоришта „Радоје Домановић“ из Раче ове године ће одиграти представу  „Београдска триологија“ Биљане Србљановић, у режији Дејана Цицмиловића. Драмски аматери из Раче ће на сцену изаћи у четвртак, 22. јуна. Последњег такмичарског дана Фестивала, у петак,
23. јуна своје остварење ће приказати домаћини, драмски аматери Културног центра Кула који ће одиграти представу „Трактат о слушкињама“ Богдана Чиплића, у режији Драгана Остојића.

Проглашење победника и уручивање награда биће обављено у суботу,  24. јуна након којег ће у част победника новосадски глумци одиграти представу „Мушке ствари“ рађену према тексту Франца Ксавера Креца и у режији Душана Петровића.

Све представе се играју на сцени кулског позоришта и почињу у 20 часова. Организатори Фестивала су: Савез аматера Србије, Културно просветна заједница и Културни центар Кула, покровитељ Фестивала је Општина Кула.

pozivnica stampa12

Поделите

Коментари су затворени.