Одржана седница Скупштине општине Кула

0

Данас је у Кули одржана седница локалног парламента која је сазвана по хитном поступку, а због усвајања Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине првом већем инвеститору – компанији „Фиорано“ из Сомбора која има намеру да изгради погон у индустријској зони и запосли  укупно 300 радника. Компанија  „Фиорано“, која се бави производњом и продајом на велико текстилног материјала и производа купила је у индустријској зони у Кули 2 хектара земљишта за нешто више од 102.101,00 евра.

 Након усвајања поменуте Одлуке, у року од тридесет дана треба да буде потписан Уговор о отуђењу непокретности, а према најавама изградња погона би након тога одмах и почела.

Одборници су на данашњем заседању усвојили и Одлуку о утврђивању јавне намене катастарских парцела у KO Сивац, односно о прекатегоризацији атарских путева, а због изградње система за наводњавање на њивама Компаније Ал Равафед. Образлажући ову одлуку у име стручне службе, Добрила Пиндовић Калезић је рекла да се формира нова мрежа атарских путева, односно да одређеним путевима престаје јавна намена, а другима се утврђује. Оно што је најбитније нова мрежа ће бити тако утврђена да ниједна страна неће бити оштећена.

Већином гласова Скупштина је усвојила Решење о престанку  дужности директора Центра за социјални рад Гордани Вакули, а на место вршиоца дужности директора Центра именован је Иван Лешчешен.

Без расправе усвојена је Одлука о заштити пољопривредног земљишта, усева и засада, пољских путева и канала од пољске штете.

Поделите

Коментари су затворени.