Европски дани Сунца у Кули

0

У организацији Друштва за обновљиве изворе енергије СТШ „Михајло Пупин“ из Куле, Центра за енергетску ефикасност и примењену екологију из Београда и општине Кула, одржаће се осма манифестација и стручни скуп „Европски дани Сунца у Кули“, са циљем да се промовише употреба соларне енергије, прикажу најновији системи и достигнућа у овој области и повећа енергетска ефикасност и заштита животне средине у нашој средини и Републици Србији.

Ове свечаности ће се одржати 11. маја на платоу у центру Куле у периоду 08:30-12:00 и у свечаној сали СТШ „Михајло Пупин“ у улици Лазе Костића бр. 14 у периоду 11:00-16:00.  Учесници манифестације и стручног скупа ће моћи да се упознају са системима из ове области који ће бити постављени на изложбеном простору и то: компанија „Petaze Wind” d.o.o – Банатски Карловац, пример рада фотонапонског система у аутономном раду, колекторске и фотонапонске системе, презентација најмодернијих комплета за изучавање обновљивих извора енергије- сунца, ветра, горионих ћелија и водоничних батерија уз помоћ којих је могуће електричне уређаје претворити у хибридне од стране “UNO-LUX NS” d.o.o Београд, као и производима других компанија из ове области.

На стручном делу скупа у свечаној сали СТШ „Михајло Пупин“ учесници ће бити упознати са подстицајима у области обновљивих извора енергије у Србији, системима за дво-осно праћење Сунца, земљаном архитектуром и унапређењем енергетске ефикасности кућа од земље, искуством у раду фотонапонске електране Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија из Београда и „Interreg – IPA CBC” Мађарска-Србија – добром међусуседском сарадњом за заједничку будућност, могућности суфинансирања пројеката од стране ЕУ.

Поделите

Коментари су затворени.