Презентација повољних кредита

0

У уторак 11.04.2017. је у малој сали Општине Кула одржана презентација кредитних линија за привреднике и пољопривреднике. Презентацију је у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој општине Кула организовао Развојни фонд Војводине чији представници су истакли да су садашње кредитне линије знатно повољније у односу на претходни период, процедура је поједностављена, а средства обезбеђења су значајно смањена:

-„У питању је шест кредитних линија, три кредитне линије које се односе на кредитирање правних лица и предузетника и три кредитне линије које се односе на кредитирање регистрованих пољопривредних газдинстава. У питању су кредити са веома повољним условима у смислу каматних стопа и самих рокова. Рокови се крећу до седам година када причамо о кредитирању правних лица и предузетника, а када је реч о финансирању регистрованих пољопривредних газдинстава, ту је у питању рок од шест година уколико се ради о кредиту за куповину пољопривредног земљишта. Када је о пољопривредницима управо реч, имамо кредитне линије за регистрована пољопривредна газдинства намењене куповини пољопривредног земљишта, али и разним инвестиционим улагањима, у смислу набавке опреме за пољопривредну производњу до изградње сточарских фарми и буквално свега што једном регистрованом газдинству може да треба. Поред тога, имамо и кредитну линију за обртна средства која је краткорочна. Што се тиче кредитирања правних лица и предузетника, ту имамо кредитну линију за инвестициона улагања која је на седам година али и кредит за трајна обртна средства и кредите за ликвидност.“ – изјавила је Јелена Тренкић из Развојног фонда Војводине.

Досадашња пракса је показала да је искуство са оваквим кредитима изузетно позитивно. У времену када се пољопривреда и привреда суочавају са великим изазовима, драгоцена је помоћ у виду кредитирања и подстицања. Конкретне олакшице са сваким наредним конкурсом привлаче пажњу пољопривредника и привредника, па је тако одзив изузетан.

Поделите

Коментари су затворени.