Obuka za pravilno korišćenje autosedišta

0

U utorak, 11.04.2017. je u Kuli, u organizaciji Republičke agencije za bezbednost saobraćaja, Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kula i Udruženja Roditelj organizovana Obuka za pravilnu upotrebu autosedišta. Obuka, koja je održana u sali Nepkera u Kuli  počela je u 11 sati obraćanjem Dejana Aleksića, član Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Kula.

Kakvu ulogu u očuvanju bezednosti naših najmlađih imaju autosedišta, objasnio je Duško Pešić, načelnik odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost u saobraćaju, koji je naglasio da nije dovoljno samo posedovati auto sedište, nego i znati kako se ono pravilno namešta.

Na kraju obuke predstavnici Opštine Kula i Republičke agencije za bezbednost saobraćaja su podelili 15 autosedišta grupe 0 plus i kombinovano, a izvučeni su i dobitnici 30 autosedišta , od kojih je polovinu finansirala Opština Kula.

autosedista

U isto vreme kada je počela obuka u Nepkeru, u KC Kula je počela edukativna predstava za decu, koja su uz pesmu i igru učila o ponašanju i pravilima u saobraćaju.

pazljivko

Podelite

Komentari su zatvoreni.