Двоје такмичара из наше општине на Првенству Србије у куглању

0

Куглаш Велимир Јоковић и куглашица Невенка Јоковић пласирали су се међу 16 најбољих и тако обезбедили пласман на завршни турнир који ће се одржати сутра и у недељу.

И у мушкој и у женској конкуренцији, такмичење се одржава у дисциплини 1х120 хитаца мешовито по систему утакмица на сетове.  Резултати постигнути у прва два наступа сабирају се и чине пласман у комбинацији, а четири такмичара који се пласирају у полуфинале и финале, имају наступ у полуфиналу и финалу које се одржава  у недељу. Други и трећи наступ за мушкарце одржава се у Београду, док ће жене наступити у Бачкој Тополи. За обе категорије предвиђена су завршна бацања у Бањи Јунаковић.

Велимир Јоковић, који наступа за КК „Хајдук“ из Куле, ће се у првом сусрету састати са Миланом Јоветићем, представником КК „Кордун“ из Кљајићева, док ће се Невенка Јоковић, куглашица КК „Алимента“ из Новог Сада имати за ривалку Милицу Шовић из СПЦ „Војводина“, Нови Сад.

Такмичари из наше општине имају одличне резултате у каријери, па је тако Невенка Јоковић у својој каријери остварила титуле првакиње Војводине и Србије, као и пласман у четвртфинале на светском првенству у Аустрији 2010. године, док је Велимир Јоковић првак Црне Горе у куглању за 2015 годину, као и првак Србије у мешовитој конкуренцији за 2011. годину. Узевши у обзир ове чињенице, шансе за још бољи пласман на предстојећем завршном турниру су сасвим реалне.

Поделите

Коментари су затворени.