Смотра дечијег драмског стваралаштва

0

Културно просветна заједница општине Кула спаде међу најстарије, али и најангажованије заједнице у Србији. Формирана је 1957. године и ове године слави 60 година од постојања. Управо ова година је једна од плоднијих када је у питању позоришно стваралаштво.

Општинска смотра дечијег драмског стваралаштва у Кули ове године има дванаест представа из шест насељених места ове општине, а представе се изводе на чак четири језика, на српском, русинском, мађарском и украјинском језику.

Ове године се смотра „Јасна Витас Лукић“ одржава по 57. пут и иначе је била једна од најбројнијих смотри аматерског драмског стваралаштва за децу, али овај број представља рекорд кулске општине у последњих неколико година.

plakat 2017  49 zona

Главни термини за играње представа су у понедељак и уторак, 3. и 4. априла, када ће се на сцени Дома културе „Крушћић“ у Крушчићу приказати по четири представе, а остале представе су већ одигране на сцени Дома културе у Руском Крстуру и у Црвенки.

Секретар Културно просветне заједнице Сава Прерадовић је истакао да се представе раде са децом и са њима у највећој мери раде просветни радници, али има међу њима и редитеља и глумаца.

„Ово је 57. општинска смотра која се одржава у континуитету, дакле, ни једне године није било прекида у продукцији дечијих представа. То говори о једном утемељењу позоришног стваралаштва у нашој општини. Рад са децом нам обезбеђује и значајан број квалитетних аматерских представа за одрасле, често имамо више представа него многи региони у земљи“, рекао је Прерадовић.

У понедељак почиње 47. зонска смотра аматерског драмског стваралаштва на којој ће учествовати представе које су се пласирале из 12 општина средњебачког и јужнобачког округа.

Од 3. до 10. априла, сваког радног дана у осам часова, у позоришту „Стеван Сремац“ у Црвенки, заинтересовани могу да погледају по једну представу са ове зонске смотре.

 Радио Телевизија Војводине

Поделите

Коментари су затворени.