Otvoreno Savetovalište za brak i porodicu

0

Danas je u Kuli u okviru obeležavanja jubileja – 55 godina postojanja ove ustanove, otvoreno Savetovalište za brak i porodicu. Svečanom otvaranju su prisustvovali predsednik opštine Kula Perica Videkanjić, predstavnici lokalne samouprave, državni sekretari u ministarstvu za rad i zapošljavanje Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, kao i zamenica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Milka Budakov. Oni su čestitali direktorici Centra značajan jubilej, kao i otvaranje savetovališta u novim prostorijama. Savetovalište za brak i porodicu predstavlja novi vid usluge prema građanima, a nove prostorije se nalaze u blizini postojećeg centra u Lenjinovoj ulici 5.

DSC02549

Državni sekretar za socijalnu politiku Nenad Ivanišević je rekao da resorno ministarstvo ima odličnu saradnju sa opštinom Kula i najavio je će predložiti da se Kula uvrsti među 20 novih ustanova, koje će se u Srbiji graditi iz sredstava Kancelarije za javna ulaganja.

Direktorica Gordana Vakula se zahvalila na podršci opštini Kula i ministarstvu i razumevanju jer se unapređuju i razvijaju usluge prema građanima na lokalnom nivou. Ona je rekla da Centar trenutno radi u neadekvatnim uslovima i da spada u najstarije Centre za Socijalni rad u Srbiji, te da je najava
izgradnje novog objekta dobra vest za sve korisnike socijalne zaštite, ali i za sve one koji rade u Centru za socijalni rad.

DSC02552

Podelite

Komentari su zatvoreni.