Отворено Саветовалиште за брак и породицу

0

Данас је у Кули у оквиру обележавања јубилеја – 55 година постојања ове установе, отворено Саветовалиште за брак и породицу. Свечаном отварању су присуствовали председник општине Кула Перица Видекањић, представници локалне самоуправе, државни секретари у министарству за рад и запошљавање Ненад Иванишевић и Владимир Илић, као и заменица покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Милка Будаков. Они су честитали директорици Центра значајан јубилеј, као и отварање саветовалишта у новим просторијама. Саветовалиште за брак и породицу представља нови вид услуге према грађанима, а нове просторије се налазе у близини постојећег центра у Лењиновој улици 5.

DSC02549

Државни секретар за социјалну политику Ненад Иванишевић је рекао да ресорно министарство има одличну сарадњу са општином Кула и најавио је ће предложити да се Кула уврсти међу 20 нових установа, које ће се у Србији градити из средстава Канцеларије за јавна улагања.

Директорица Гордана Вакула се захвалила на подршци општини Кула и министарству и разумевању јер се унапређују и развијају услуге према грађанима на локалном нивоу. Она је рекла да Центар тренутно ради у неадекватним условима и да спада у најстарије Центре за Социјални рад у Србији, те да је најава
изградње новог објекта добра вест за све кориснике социјалне заштите, али и за све оне који раде у Центру за социјални рад.

DSC02552

Поделите

Коментари су затворени.