На гласање уз личну карту, пасош или возачку дозволу

0

Републичка изборна комисија утврдила је да ће бирачи на председничким изборима 2. априла моћи да гласају уз важећу личну карту, пасош или возачку дозволу на чијем је обрасцу наведен матични број, док ће бирачи којима су личне карте истекле моћи да гласају уз потврду МУП-а да су покренули поступак за њихово продужење.

„Овим решењем, које је једногласно донето, покрили смо све случајеве и неће бити дискриминације у било ком смислу“, рекао је председник Републичке изборне комисија Владимир Димитријевић.

Републичка изборна комисија је утврдила да ће гласање одржати 2. априла од 7.00 до 20.00 часова, а бирачи би требало да добију обавештење са адресом бирачког места на којем ће моћи да гласају, али нису дужни да то обавештење понесу на бирачко место.

Републичка изборна комисија је такође одредила да бирачи који нису у могућности да из здравствених разлога дођу на бирачко место, као особе са инвалидитетом и старе немоћне особе, могу да гласају ако о томе обавесте бирачки одбор на дан гласања до 11.00 сати.

Бирачи са инвалидитетом могу да на бирачко место дођу уз помоћ пса водича, као и да уместо личног потписа користе печат са потписом односно личним подацима.

На седници Републичка изборна комисија је определила да ће припадници Војске Србије моћи да гласају на 67 бирачких места одређених решењем РИК-а.

извор: РТВ

Поделите

Коментари су затворени.