Почели радови на изградњи канализационе мреже и Потисног вода – Вредност радова 600 милиона динара

0

Вишедеценијско чекање грађана Куле да се реши проблем „Смрдљивог Бегејца“, који се налази у близини центра Куле, биће окончано ове године. Почели су радови на изградњи укупно 50 километара цевовода, и то 28 километара канализационе мреже у Црвенки, 13 километара у Кули, као и 9 километара Потисног вода од Црвенке до колектора отпадних вода у Кули.

Изградњом канализације и потисног вода, отпадне воде из домаћинстава прикупљаће се ка магистралном колектору, изграђеном између Куле и Врбаса. На овај начин се обезбеђују додатне количине отпадних вода што ће допринети раду заједничког Централног постројења за прераду отпадних вода Куле и Врбаса.

Данас је тим поводом у  у Свечаној сали Скупштине општине Кула потписан меморандум о о разумевању између Министарства пољопривреде и заштите животне средине и општине Кула.  Испред општине Кула
меморандум је потписао Перица Видекањић, испред Министарства за заштиту животне средине, државна секретарка  Стана Божовић, док је испред Покрајинске владе меморандум потписао покрајински секретар  Владимир Галић.

DSC02485

Председник општине Кула Перица Видекањић каже да изградња Потисног вода и канализационе мреже представља највеће инвестиционо улагање на које су Куљани дуго чекали. Новац је значајним делом обезбеђен из општинског буџета (300 милиона динара), а једнаким износом овај пројекат су подржали покрајинска и републичка власт –  напоменуо је Видекањић и додао да је планирано да радови буду готови за 250 радних дана.

6

Уговор са групом понуђача на челу са фирмом „SADE CGHT“ из Париза о извођењу недостајуће уличне канализационе мреже у Кули и Црвенки, као и о изградњи транзитног потисног вода Црвенка – Кула и његових пратећих објеката је потписан 6. децембра 2016. године.

Укупна вредност пројекта изградње је 600 милиона динара, а финансирање пројекта је поред средстава општине, обезбеђено суфинансирањем од стране Покрајинске Владе Војводине и Министарства пољопривреде  и заштите животне средине.

Поделите

Коментари су затворени.