Општина Кула успоставила стандард у начину презентовања инвестиционих потенцијала

0

Фонд за подршку инвестиција Војводине је препознао општину Кула као локалну самоуправу која је значајно унапредила ниво припреме презентације и презентовања инвестиционих потенцијала инвеститорима и тако  поставила стандард и другим локалним самоуправама. Никола Жежељ, Шеф канцеларије за локални економски развој општине Кула 28. фебруара 2017. године у великој сали Скупштине Војводине, представницима локалних самоуправа и њиховим сарадницима пример добре праксе када је реч о начину презентовања инвестиционих потенцијала. Скуп је организовао Покрајински секретаријат за регионални развој, међународну сарадњу и локалну самоуправу и Вип Фонд односно Развојна агенција Војводине у оснивању.

Према речима Жежеља у оквиру едукативног програма „Мисли глобално – привлачи локално“, који је покренуо ВИП фонд, општина Кула је представила начине успешног вођења презентације и комуникације са потенцијалним инвеститорима, као и презентацију на енглеском језику која се налази на званичној интернет презентацији општине Кула www.kula.rs.

DSC02471
Едукативни програм „Мисли глобално- привлачи локално“ поред главног циља успостављања стандардизованог представљања инвестиционих потенцијала свих војвођанских општина и повећање видљивости општина на интернету, у наставку пројекта ће организовати обуке о савременој пословној комуникацији и коришћењу модерних алата за промоцију.

Скуп је отворио Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, који је овом приликом поручио да ће главни задатак нове Развојне агенције Војводине бити подстицање развоја и подизање економског капацитета мање развијених локалних средина, било да су у питању градови или рурална општинска подручја у Војводини, а пре свега у циљу привлачења већег обима домаћих и страних инвестиција, које би требало да обезбеде ново запошљавање које ће бити стабилно и продуктивно.

Поделите

Коментари су затворени.