Потписан уговор о извођењу радова

0

У понедељак, 20.02.2017. године је у Економско трговинској школи у Кули потписан уговор о извођењу радова на завршетку новог крила школске зграде између Данице Парошки, директора школе и грађевинске фирме „Блашко“ из Куле која је изабрана за најповољнијег понуђача на јавној набавци.

Предвиђен почетак радова у Економско-трговинској школи је до половине марта месеца, а предвиђени рок за завршетак радова је шездесет радних дана. У оквиру нове школске зграде ће бити оспособљено пет нових учионица, међу којима ће бити и још један биро за рад виртуелних предузећа у којем ученици са наставницима симулирају рад у реалном предузећу.Гради се још један санитарни чвор за ученике и један за потребе инвалида. Приземље Економско-трговинске школе ће на овај начин бити прилагођено и особама са инвалидитетом јер ће на новом улазу за ученике бити рампа, а сва предвиђена врата се праве без прагова, чиме ће бити омогућено да се у њој школују и ученици са инвалидитетом. Поред свега наведеног целокупна зграда школе ће добити нову фасаду са изолацијом чиме ће се значајно побољшати енергетска ефикасност грађевине, а учионице ће бити топлије, и брже и јефтиније ће се загревати.

Директорица школе је истакла да је предвиђено да радови на новом крилу зграде, као и на њеном опремању буду завршени до септембра месеца, а ученици следеће школске године наставу треба да обављају у једној смени. „Поред радова на завршетку школске зграде, из средстава локалне самоуправе су нам одобрена средства и за радове на реконструкцији старог дела школске зграде и санацији већ постојећег санитарног чвора за ученике. Пошто су то радови који се одвијају у делу зграде у којем се одвија настава они ће бити реализовани у току летњег распуста.“- изјавила је директорка.

Поделите

Коментари су затворени.