Поповић добио признање за више од 50 година рада у спорту

0

На свечаности којој су присуствовали представници Општинског фудбалског савеза, Струковне организације судија, подручног фудбалског савеза Сомбор, као и спортски радници, уручена је плакета за животно дело Жарку Поповићу, који више од 50 година успешно ради у скоро свим форумима фудбалске и судијске организације, али и у другим институцијама фудбалског спорта. Плакету за животно дело Поповићу, који је некадашњи савезни фудбалски судија, инструктор, професор и публициста, уручио је Подручни фудбалски савез Сомбор. Такође, плакету за дугогодишњи рад Поповићу је уручио председниик Општинског фудбалског савеза Анте Марас.

Према речима начелника Општинске управе Владимира Павкова, који је приредио пријем, Кула је фудбалска средина и има изузетно дугу традицију ове најпопуларније игре на свету, а самим тим је и улога делиоца фудбалске правде била веома важна у протеклих 50. година. Он је рекао да је судијска организација имала значајан допринос у омасовљењу и квалитетном уздизању фудбала, јачању међународних веза и издавању стручне литературе.

Свечаности је присуствовао мр Велибор Љујић, који је рекао да је са овог простора потекао велики број изузетних спортских раднка, фудбалских судија, тренера. Он је рекао да је Поповић радио на подизању и унапређењу суђења што представља велики допринос развоју фудбала у овој средини. Поповић је своје богато знање из ове области преточио у књиге и приручнике, који су намењени фудбалским судијама, инструкторима, менторима и тренерима.

Поделите

Коментари су затворени.