Обавештење за пољопривреднике

0

Због припремних радова на сеизмичким истраживањима на територији општине Кула МЗ Доњи град Кула је упутила позив пољопривредницима да дођу у месну заједницу да би обавили разговор са представницима НИС-а.

Власници и корисници парцела чији поседи се налазе на трасама дуж којих ће снимања бити извођена ће бити обавештени о планираним истраживањима и уколико су сагласни, потписаће документ који омогућава пролазак кроз њихов посед. Представници НИС-а ће се максимално трудити да у току извођења радова не ремете свакодневни живот и рад грађана.

Додатне информације се могу добити на телефон 064-70-80-057, а канцеларије МЗ (Петра Драпшина 128) су отворене од 8 до 14 часова.

У склопу истраживања нафте и гаса у Србији, НИС ускоро започиње геофизичка истраживања на подручју општина Кула и Врбас која ће трајaти до  краја марта 2017. године. Ови радови се обављају у оквиру пројекта сеизмичких испитивања на истражном подручју 3Д Турија 3 на укупној површини од 505 квадратних километара, која, поред општина Кула и Врбас, обухвата и општине Бачка Паланка и Оџаци. Извођач радова су „Нафтагас нафтни сервиси – Сеизмички сервиси“ НИС-a. Компанија НИС поседује све неопходне дозволе и сагласности надлежних државних органа за извођење сеизмичких радова и у току радова ће поштовати све еколошке стандарде и правила безбедности на раду.

Поделите

Коментари су затворени.