Sanirana sportska hala u OŠ „Petefi brigada“ Kula

0

Učenici osnovne škole „Petefi brigada“ Kula, kao i sportski klubovi ponovo u punom kapacitetu mogu da koriste školsko – sportsku halu, koja je nakon višemesečnih radova sanirana. Sanirana sportska hala ima oko 400 sedišta, a u okviru radova je postavljena nova (poliuretanska) sportska podloga, koja ispunjava visoke standarde i atestirana je od strane svetske federacije FIBA. Takođe, urađena je zamena i montaža termoizolacionih panela na krovu i zidovima, kao i rekonstrukcija rasvete. Prva utakmica na saniranom terenu je odigrana 28. oktobra, a od danas su učenici ove škole počeli sa redovnim časovima fizičkog vaspitanja.

Prema rečima predsednika opštine Kula Perice Videkanjića sanacija sportsko-školske hale je jedan u nizu infrastrukturnih projekata koje se finansiraju iz opštinskog budžeta.

– Ispunili smo još jedno od predizbornih obećanja koje smo dali građanima. Nakon više od tri decenije Kula je dobila potpuno saniran prostor za rukomet, odbojku, košarku i mali fudbal. Sanacijom objekta omogućeni su kvalitetni uslovi ne samo za učenike ove škole, već i za sportiste i rekreativce koji već dugo čekaju da se ovaj problem reši – kaže Videkanjić. On je rekao da će zadatak opštine Kula biti da i u narednom periodu ulaže u sportsku infrastrukturu i podsetio da je u toku izgradnja sportske hale u Sivcu, kao i da će sledeće godine biti završeni radovi na sanaciji sportske hale u Crvenki.

On je rekao da neće biti svečanog otvaranja ovog objekta i da su sportsku halu zapravo otvorili košarkaši koji su juče odigrali utakmicu.

Direktorica OŠ „Petefi brigada“ Kula Eržika Blaško je izrazila zadovoljstvo što je sportska hala ponovo u funkciji i što se od danas normalno odvijaju časovi fizičkog vaspitanja. Ona kaže da će nakon sanacije objekta doći do značajne uštede energenata.

Sredstva za saniranje objekta su obezbeđena iz opštinskog budžeta u iznosu od 22.465.000,00 miliona dinara.

14910434_673867136124464_6770573130661482944_n

Podelite

Komentari su zatvoreni.