Санирана спортска хала у ОШ „Петефи бригада“ Кула

0

Ученици основне школе „Петефи бригада“ Кула, као и спортски клубови поново у пуном капацитету могу да користе школско – спортску халу, која је након вишемесечних радова санирана. Санирана спортска хала има око 400 седишта, а у оквиру радова је постављена нова (полиуретанска) спортска подлога, која испуњава високе стандарде и атестирана је од стране светске федерације ФИБА. Такође, урађена је замена и монтажа термоизолационих панела на крову и зидовима, као и реконструкција расвете. Прва утакмица на санираном терену је одиграна 28. октобра, а од данас су ученици ове школе почели са редовним часовима физичког васпитања.

Према речима председника општине Кула Перице Видекањића санација спортско-школске хале је један у низу инфраструктурних пројеката које се финансирају из општинског буџета.

– Испунили смо још једно од предизборних обећања које смо дали грађанима. Након више од три деценије Кула је добила потпуно саниран простор за рукомет, одбојку, кошарку и мали фудбал. Санацијом објекта омогућени су квалитетни услови не само за ученике ове школе, већ и за спортисте и рекреативце који већ дуго чекају да се овај проблем реши – каже Видекањић. Он је рекао да ће задатак општине Кула бити да и у наредном периоду улаже у спортску инфраструктуру и подсетио да је у току изгрaдња спортске хале у Сивцу, као и да ће следеће године бити завршени радови на санацији спортске хале у Црвенки.

Он је рекао да неће бити свечаног отварања овог објекта и да су спортску халу заправо отворили кошаркаши који су јуче одиграли утакмицу.

Директорица ОШ „Петефи бригада“ Кула Ержика Блашко је изразила задовољство што је спортска хала поново у функцији и што се од данас нормално одвијају часови физичког васпитања. Она каже да ће након санације објекта доћи до значајне уштеде енергената.

Средства за санирање објекта су обезбеђена из општинског буџета у износу од 22.465.000,00 милиона динара.

14910434_673867136124464_6770573130661482944_n

Поделите

Коментари су затворени.