Razvojni fond Vojvodine ugostio predstavnike svih 45 lokalnih samouprava

0

Predstavnici svih 45 vojvođanskih lokalnih samouprava posetili su Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine. Tema radnog sastanka bila je unapređenje saradnje lokalnih samouprava i Razvojnog fonda APV u pogledu pružanja informacija i tehničke podrške privrednicima i poljoprivrednicima o javnim konkursima koje Razvojni fond raspisuje.

Tokom posete lokalnih samouprava od strane direktora RFV gospodina Gorana Savića dogovoreno je da će se saradnja u budućem periodu intezivirati i podići na viši nivo jer upravo lokalna samouprava i fond moraju zajedničkim snagama podstaći razvoj privrede i poljoprivrede. U svrhu toga, stručna lica Razvojnog fonda su predstavnike lokalnih samouprava upoznali sa sadržajem javnih poziva, detaljnije prezentovali i otklonili eventualne nedoumice koje se mogu pojaviti kod zainteresovanih korisnika. Rezultat ovakvog vida saradnje je svakako podizanje kapaciteta gradova i opština kada je u pitanju pružanje usluge potencijalnim klijentima RFV koji žele da uz pomoć povoljnih uslova finansiranja unaprede svoje poslovanje.

Na sastanku je dogovoreno da će do kraja godine predstavnici Razvojnog fonda održati prezentaciju u svakom gradu i opštini na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine kako bi zainteresovanim privrednicima i poljoprivrednicima približili aktuelne pozive.

Razvojni fond APV trenutno ima otvorenih 11 javnih konkursa, od kojih je 5 namenjeno pravnim licima i preduzetnicima sa teritorije Vojvodine, 5 je namenjeno nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, dok je 1 namenjen MSPP sektoru, udruženjima građana, kao i jedinicama lokalne samouprave, javnim preduzećima, institucijama i ustanovama čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave i to za predfinansiranje projekata EU i bilateralnih donatora.

direktor-razvojnog-fonda-vojvodine-goran-savic
U svim javnim konkursima i dalje postoje raspoloživa sredstva i Razvojni fond APV prima prijave.Više o svakom konkursu možete pogledati na zvaničnom web sajtu RFV www.rfapv.rs.
Važno je napomenuti da će Razvojni fond APV zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Pokrajinskim fondom za razvoj poljoprivrede i Garancijskim fondom Autonomne pokrajine Vojvodine održati konferencju u Velikoj Sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine u ponedeljak 24.oktobra, 2016.godine sa početkom u 10:30.

Teme konferencije su: unapređenje mehanizma korišćenja sredstava iz pokrajinskih izvora finansiranja, aspekti domaće agrarne politike i vidovi bolje vertikalne i horizontalne povezanosti različitih nivoa vlasti, stoga pozivamo sve zainteresovane nosioce privrednih aktivnosti da prisustvuju događaju.

Podelite

Komentari su zatvoreni.