Обележен Дан ослобођења Куле

0

Поводом обележавања 72. године од ослобођења Куле данас је у Градском парку у Кули одата почаст свим палим борцима НОР-а и ослободиоцима Куле. Венце на споменик Палом борцу положила је делегација општине Кула, коју је предводио председник општине Кула Перица Видекењић, представници Савеза удружења бораца НОР-а Кула, представници Комунистичке партије Кула, као и други симпатизери и поштоваоци тековина НОБ-а.

Испред општине Кула присутнима се обратио председник Скупштине општине Кула Велибор Милојичић. Он је рекао да је чување успомене на антифашистичку борбу обавеза свих генерација, а да ће локална самоуправа увек учествовати у обележавању овог датума. Он је најавио да ће бити реновиран плато у Градском парку у Кули.

Скупу се обратио и секретар Комунистичке партије Кула Филип Пронек, који је нагласио да се не смеју заборавити злочини фашиста и нациста. Он је рекао да антифашизам није идеолошко, нити политичко уверење, већ дубоко људско опредељење за мир и слободу, а против национализма, мржње и расизма, као и да је антифашизам у основи хуманистичка идеја, која заговара бескопромисан отпор злу и неправди.

image-0-02-05-a1c7ca8dc59ef912ace9c4627654ee966e4faedae4d01e6f50088401c9f0c111-v

Поделите

Коментари су затворени.