Donacija Univereziteta Edukons OŠ „Isa Bajić“ i STŠ „Mihajlo Pupin“

0

Predstavnici univerziteta Edukons iz Novog Sada uručili su danas informatičku opremu ( softver i hardver) za unapređenje informatičkog obrazovanja u osnovnoj školi „Isa Bajić“ Kula, kao i u srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“. Učenici OŠ „Isa Bajić“ su dobili softver iz oblasti matematike i informatike, a učenici srednje škole su dobili softver koji se bavi informatikom i raznim informatičkim programima i alatima. Direktori škola Gojko Sekeruš i Miroslav Milovančev su istakli da će učenici sada moći kudikamo bolje da rade, programiraju i koriste informacione tehnologije.

– Ovaj projekat predstavlja prvi korak ka povezivanju osnovne škole, srednje škole i univerziteta, a pod pokroviteljstvom pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost – kaže prof. dr Svetlana Mihić, predstavnica pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost. Ona se zahvalila opštini Kula što je prepoznala potrebu da primenjuje nove i savremene tehnologije u obrazovanju i na taj način podiže nivo informatičke pismenosti.

Prema rečima Dejana Supića, predstavnika univerziteta Edukons nova oprema koja je danas uručena, približiće savremeni koncept elektronskog učenja u osnovnim i srednjim školama i tako omogućiti lakše usvajanje novih znanja koja će im biti korisna kada budu studirali na fakultetu.

00019-mts_snapshot_00-00_2016-10-20_09-15-05

Podelite

Komentari su zatvoreni.