Општина Кула решава проблем „Смрдљивог Бегејца“

0

Вишедеценијски проблем „Смрдљивог Бегејца“ у Кули почиње најзад да се решава. Након припремљене документације расписана је јавна набавка за изградњу недостајајуће уличне канализационе мреже у Кули и Црвенки, као и за изградњу транзитног Потисног вода Црвенка – Кула.

Према речима председника општине Кула Перице Видекањића ово је, поред проблема незапослености, највећи проблем у Кули и угрожава хиљаде људи.

– Ово је највеће инвестиционо улагање општине Кула, а из општинског буџета су издвојена значајна средства за решавање овог проблема. Општина је половину тих средстава обезбедила из текућих прилива буџета за 2015. и 2016. годину, а преостали део средстава је обезбеђен кредитом, за који је добијена сагласност Министарства финансија – каже Видекањић.

Изградња потисног вода Црвенка – Кула представља коначно решавање проблема загађења Великог Бачког канала. Канализациони колектор Црвенка – Кула ће одвести отпадне воде из Црвенке до колектора Врбас-Кула који је изграђен, као и до Централног пречистача за прераду отпадних вода општина Врбас и Кулa.

 

Поделите

Коментари су затворени.