Почеле изборне радње за Савет МЗ „Црвенка“

0

Председник Скупштине општине Кула Велибор Милојичић расписао је изборе за Савет Месне заједнице Црвенка за 9. октобар 2016. године. У складу са  Статутом месне заједнице Црвенка и Одлуком о расписивању превремених избора за Савет МЗ Црвенка, изборне радње за избор Савета почињу тећи од  5. септембра 2016. године.

Сагласно одговарајућим одредбама Статута МЗ и Одлуке, а у складу са предвиђеном процедуром спровођења избора становници-бирачи Месне заједнице Црвенка могу, почев од  5. септембра 2016. године, у просторијама МЗ  Црвенка преузети све потребне обрасце ради предлагања кандидата за чланове Савета месне заједнице (са ближим упутствима у вези процедуре).  Предлози кандидата, на предвиђеним обрасцима могу се подносити Изборној комисији  за спровођење  избора за чланове Савета МЗ Црвенка  до дана 23. септембра 2016. године, у складу са роковима предвиђеним Статутом и Одлуком.

Превремене изборе за чланове Савета месне заједнице спровешће надлежни органи на основу одредби Статута месне заједнице Црвенка. Избори ће се спровести по бирачком списку утврђеном за избор одборника у Скупштини општине Кула, расписаним за 24. април 2016. године, са изменама и допунама које су уследиле након спроведених локалних избора.

Поделите

Коментари су затворени.