Počele izborne radnje za Savet MZ „Crvenka“

0

Predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić raspisao je izbore za Savet Mesne zajednice Crvenka za 9. oktobar 2016. godine. U skladu sa  Statutom mesne zajednice Crvenka i Odlukom o raspisivanju prevremenih izbora za Savet MZ Crvenka, izborne radnje za izbor Saveta počinju teći od  5. septembra 2016. godine.

Saglasno odgovarajućim odredbama Statuta MZ i Odluke, a u skladu sa predviđenom procedurom sprovođenja izbora stanovnici-birači Mesne zajednice Crvenka mogu, počev od  5. septembra 2016. godine, u prostorijama MZ  Crvenka preuzeti sve potrebne obrasce radi predlaganja kandidata za članove Saveta mesne zajednice (sa bližim uputstvima u vezi procedure).  Predlozi kandidata, na predviđenim obrascima mogu se podnositi Izbornoj komisiji  za sprovođenje  izbora za članove Saveta MZ Crvenka  do dana 23. septembra 2016. godine, u skladu sa rokovima predviđenim Statutom i Odlukom.

Prevremene izbore za članove Saveta mesne zajednice sprovešće nadležni organi na osnovu odredbi Statuta mesne zajednice Crvenka. Izbori će se sprovesti po biračkom spisku utvrđenom za izbor odbornika u Skupštini opštine Kula, raspisanim za 24. april 2016. godine, sa izmenama i dopunama koje su usledile nakon sprovedenih lokalnih izbora.

Podelite

Komentari su zatvoreni.