Najmlađim osnovcima u OŠ „Isa Bajić“ uručeni saobraćajni kompleti „Od škole do kuće“

0

Povodom početka nove školske godine lokalna samouprava je obezbedila saobraćajne komplete za sve đake prvake u svim naseljenim mestima kulske opštine, a danas je u Kuli tim povodom održan svečani program na kojem su nastupili dečiji pesnik Tode Nikoletić i animator Branislav Rosić.

DSC01525

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Dragana Potpara, najmlađim osnovcima poželeli su dobrodošlicu u školske klupe i poželeli im puno lepih trenutaka tokom školovanja. U okviru programa oni su đacima uručili saobraćajne komplete, koji sadrže svetleći prsluk i narukvicu, kao i saobraćajni bukvar.

Prema podacima Odeljenja za društvene delatnosti opštine Kula u školskoj godini 2016/2017 upisanoj je 415 đaka, što je za 40 đaka više u odnosu na prethodnu godinu.

Saobraćajni policajci Policijske uprave Sombor – Policijska stanica Kula, sprovodiće tokom ovog meseca akciju pojačane kontrole saobraćaja u blizini osnovnih i srednjih škola. Policijska stanica Kula posebno apeluje na ostale učesnike u saobraćaju da u zonama škola smanje brzinu kretanja, poštuju saobraćajnu signalizaciju i sa povećanim oprezom upravljaju svojim vozilima u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova, radi bezbednosti najmlađih.

Ispred Nacionalnog saveta Mađara Karolj Valka je takođe đacima prvacima u mađarskom odeljenju OŠ „Petefi brigada“ poklonio pakete koji sadrže potreban školski pribor.

petefi1

Podelite

Komentari su zatvoreni.