Најмлађим основцима у ОШ „Иса Бајић“ уручени саобраћајни комплети „Од школе до куће“

0

Поводом почетка нове школске године локална самоуправа је обезбедила саобраћајне комплете за све ђаке прваке у свим насељеним местима кулске општине, а данас је у Кули тим поводом одржан свечани програм на којем су наступили дечији песник Тоде Николетић и аниматор Бранислав Росић.

DSC01525

Председник општине Кула Перица Видекањић и руководилац Одељења за друштвене делатности Драгана Потпара, најмлађим основцима пожелели су добродошлицу у школске клупе и пожелели им пуно лепих тренутака током школовања. У оквиру програма они су ђацима уручили саобраћајне комплете, који садрже светлећи прслук и наруквицу, као и саобраћајни буквар.

Према подацима Одељења за друштвене делатности општине Кула у школској години 2016/2017 уписаној је 415 ђака, што је за 40 ђака више у односу на претходну годину.

Саобраћајни полицајци Полицијске управе Сомбор – Полицијска станица Кула, спроводиће током овог месеца акцију појачане контроле саобраћаја у близини основних и средњих школа. Полицијска станица Кула посебно апелује на остале учеснике у саобраћају да у зонама школа смање брзину кретања, поштују саобраћајну сигнализацију и са повећаним опрезом управљају својим возилима у близини васпитно-образовних установа, ради безбедности најмлађих.

Испред Националног савета Мађара Карољ Валка је такође ђацима првацима у мађарском одељењу ОШ „Петефи бригада“ поклонио пакете који садрже потребан школски прибор.

petefi1

Поделите

Коментари су затворени.